Do góry

Przekąski Przepis na:

Oładki ziemniaczane z makiem.

Oładki ziemniaczane z makiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15959

Dodano:

Odsłon: 1773

Kolejny przepis z kuchni wschodniej.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Ziemniaki obrać, połowę ugotować i gorące utłuc, a drugą połowę zetrzeć na tarce. Sok odcisnąć, połączyć z ugotowanymi ostudzonymi ziemniakami, dodać jajko, mak i sól do smaku.

  2. Wyrobić masę dokładnie. Formować placuszki i smażyć na oleju. Podawać z maślanką lub na słodko z konfiturą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 11 sierpnia 2016 Takie placki to dobre danie na kolację, po maku dobrze się śpi :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń