Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W letnie dni puszysty omlet z owocami smakuje nadzwyczajnie. Można go zrobić na podwieczorek, a i na obiad też chyba nikt nie odmówi. Polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i ubijać je aż zbieleją. Białka ubić ze szczyptą soli w oddzielnym naczyniu. Delikatnie połączyć mąkę i miód z żółtkami, a następnie powtórzyć to samo z wmieszaniem białka.
Na patelni rozgrzać olej i powoli wlać całą masę. Gdy brzegi się zetną, przy pomocy łopatki, przewrócić placek na druga stronę. W razie potrzeby dolać nieco oleju. Na drugiej stronie smażyć krótko. Przełożyć na talerz. Polać jogurtem i posypać cynamonem oraz owocami.