Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W letnie dni puszysty omlet z owocami smakuje nadzwyczajnie. Można go zrobić na podwieczorek, a i na obiad też chyba nikt nie odmówi. Polecam!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 229
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 907
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 229
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 907
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i ubijać je aż zbieleją. Białka ubić ze szczyptą soli w oddzielnym naczyniu. Delikatnie połączyć mąkę i miód z żółtkami, a następnie powtórzyć to samo z wmieszaniem białka.
Na patelni rozgrzać olej i powoli wlać całą masę. Gdy brzegi się zetną, przy pomocy łopatki, przewrócić placek na druga stronę. W razie potrzeby dolać nieco oleju. Na drugiej stronie smażyć krótko. Przełożyć na talerz. Polać jogurtem i posypać cynamonem oraz owocami.