Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W letnie dni puszysty omlet z owocami smakuje nadzwyczajnie. Można go zrobić na podwieczorek, a i na obiad też chyba nikt nie odmówi. Polecam!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 888
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 888
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i ubijać je aż zbieleją. Białka ubić ze szczyptą soli w oddzielnym naczyniu. Delikatnie połączyć mąkę i miód z żółtkami, a następnie powtórzyć to samo z wmieszaniem białka.
Na patelni rozgrzać olej i powoli wlać całą masę. Gdy brzegi się zetną, przy pomocy łopatki, przewrócić placek na druga stronę. W razie potrzeby dolać nieco oleju. Na drugiej stronie smażyć krótko. Przełożyć na talerz. Polać jogurtem i posypać cynamonem oraz owocami.