Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W letnie dni puszysty omlet z owocami smakuje nadzwyczajnie. Można go zrobić na podwieczorek, a i na obiad też chyba nikt nie odmówi. Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13930
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13930
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1604
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6357
Składniki
Żółtka oddzielić od białek i ubijać je aż zbieleją. Białka ubić ze szczyptą soli w oddzielnym naczyniu. Delikatnie połączyć mąkę i miód z żółtkami, a następnie powtórzyć to samo z wmieszaniem białka.
Na patelni rozgrzać olej i powoli wlać całą masę. Gdy brzegi się zetną, przy pomocy łopatki, przewrócić placek na druga stronę. W razie potrzeby dolać nieco oleju. Na drugiej stronie smażyć krótko. Przełożyć na talerz. Polać jogurtem i posypać cynamonem oraz owocami.