Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1305
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 878
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1305
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 878
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1441
Składniki
Odgotowac osmiorniczke w bardzo malej ilosci wody z dodatkiem 1 lyzki oliwy,octu winnego, oregano,liscia i pieprzu.Tak,zeby byla lekko twarda.Najepiej sprawdzic to widelcem;jezeli wychodzi z niej z latwoscia, jest gotowa.
Na patelnie wlewamy pozostala oliwe, cebulke marynowana i pozostaly ocet.Pomalutku redukujemy(jezeli jest zbyt kwasny mozna dodac odrobine cukru).
Dodajemy podzielona osmiorniczke(tylko ramiona).Karamelizujemy na zloty kolor.Dodajemy malinki i posypujemy obficie oregano.Jezeli sosik jest zbyt gesty mozna dodac wody z gotowania.
Podajemy na cieplo z pieczywem.