Do góry

Przekąski Przepis na:

osmiorniczka

osmiorniczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 541

Dodano:

Odsłon: 22179

dla smakoszy

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odgotowac osmiorniczke w bardzo malej ilosci wody z dodatkiem 1 lyzki oliwy,octu winnego, oregano,liscia i pieprzu.Tak,zeby  byla lekko twarda.Najepiej sprawdzic to widelcem;jezeli wychodzi z niej z latwoscia, jest gotowa.

  2. Na patelnie wlewamy pozostala oliwe, cebulke marynowana i pozostaly ocet.Pomalutku redukujemy(jezeli jest zbyt kwasny mozna dodac odrobine cukru).

  3. Dodajemy podzielona osmiorniczke(tylko ramiona).Karamelizujemy na zloty kolor.Dodajemy malinki i posypujemy obficie oregano.Jezeli sosik jest zbyt gesty mozna dodac wody z gotowania.

  4. Podajemy na cieplo z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kryska 17 września 2010 gdybym nawet umierala z glodu to bym tego nie zjadla ale moi znajomi sie tym zajadaja i jezeli komus smakuje to smacznego, przeciez nie wszyscy musimy wszystko lubic !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

camellia 17 września 2010 smak osmiornicy mozna porownac do slonca,morza,Grecji,Hiszpani,swietnej zabawy w dobrym towarzystwie i koniecznie biale wino

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 17 września 2010 Do ośmiornicy,gdyby ją dało się tak łatwo porównać to nie byłaby to ośmiornica tylko np.kurczak.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 17 września 2010 powiem tak ja jestem wzrokowcem i dla mnie potrawa musi wyglądać smacznie ażeby ją jeść a ta do takich zdecydowanie nie należy ale są różne gusta kulinarne więc może ktoś skorzysta z przepisu i mam jeszcze pytanko do czego można porównać smak osmirnicy..?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń