Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19644
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19644
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
1. kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oleju z pomidorów, dodać czosnek i pokrojone suszone pomidory, odrobinkę posolić (feta jest słona), dusić do miękkości, dodać pokruszoną fetę, wymieszać, w razie potrzeby doprawić, 2. płaty ciasta przekroić na pół, 1/2 szkl mleka wymieszać z 1/2 szkl oleju, 3. każdy płat posmarować mieszanką mleka, nałożyć farsz, założyć brzegi ( jak w krokietach, żeby farsz nie wypadł )zwinąć rulon, 4. rulony posmarować dokładnie mlekiem z olejem, posypać sezamem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20 min, w 180 st można podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub czosnkowym smacznego