Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3729
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1277
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3729
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1277
Składniki
1. kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oleju z pomidorów, dodać czosnek i pokrojone suszone pomidory, odrobinkę posolić (feta jest słona), dusić do miękkości, dodać pokruszoną fetę, wymieszać, w razie potrzeby doprawić, 2. płaty ciasta przekroić na pół, 1/2 szkl mleka wymieszać z 1/2 szkl oleju, 3. każdy płat posmarować mieszanką mleka, nałożyć farsz, założyć brzegi ( jak w krokietach, żeby farsz nie wypadł )zwinąć rulon, 4. rulony posmarować dokładnie mlekiem z olejem, posypać sezamem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20 min, w 180 st można podawać z pikantnym sosem pomidorowym lub czosnkowym smacznego