Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego i boczku to idealna przekąska na imprezę lub przegryzka podczas seansu filmowego. Przygotujesz ją w kilka chwil z prostych składników. Wybierając ser, sięgnij po cheddar, ma on wyrazisty smak, który znakomicie komponuje się ze słonym boczkiem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232231
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232231
Składniki
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ciasto francuskie rozwiń. Na połowie wysyp ser i posyp przyprawami, przykryj drugą połową ciasta.
Na wierzchu poukładaj plastry boczku. Ułóż je poziomo w minimalnych odstępach od siebie.
Następnie ostrym nożem przekrój ciasto wzdłuż przerw między plasterkami boczku.
Tak powstałe kawałki ciasta, chwyć za końce obiema dłońmi i zwijaj w przeciwnych kierunkach.
Gotowe paluchy wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Każdy z nich posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Piecz w 200 stopniach przez 10-15 minut, do zarumienienia.