Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pycha paluszki serowe halloumi z pikantnym sosem jogurtowym. Halloumi w ten sposób przyrządzone świetnie nadaje się jako dodatek do obiadów, sałatek, lub jako przekąska.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
PALUSZKI: Ser wyciągamy z opakowania, lekko wycieramy go ręcznikiem kuchennym, żeby nie był mokry i kroimy w grube słupki. Do miski wsypujemy 50 g. mąki, dodajemy 1 łyżeczkę oregano, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i mieszamy. Paluszki serowe maczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
SOS: Do miski przekładamy 200 g gęstego jogurtu greckiego, dodajemy 1/2 łyżeczki ostrej papryki czerwonej, 1/4 łyżeczki soli, sok z 1/2 cytryny i dodajemy jeszcze troszkę pieprzu. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Gotowy sos jogurtowy przekładamy do mniejszej miseczki, polewamy łyżką oliwy z oliwek i na górę układamy oliwki.