Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna przekąska.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 854
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 854
Składniki
Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, posolić do smaku i usmażyć na tłuszczu cienkie placuszki. Wykonanie gulaszu: Smalec podgrzać na patelni, wrzucić posiekana cebulę i pokrojone w kostkę mięso. Następnie wsypać przyprawy i smażyć złociście stale mieszając. Podlać rosołem i dusić na bardzo małym ogniu do miękkości. Pod koniec zaciągnąć śmietaną, wyłożyć na wcześniej usmażone placuszki i podawać na ciepło.