Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna przekąska.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, posolić do smaku i usmażyć na tłuszczu cienkie placuszki. Wykonanie gulaszu: Smalec podgrzać na patelni, wrzucić posiekana cebulę i pokrojone w kostkę mięso. Następnie wsypać przyprawy i smażyć złociście stale mieszając. Podlać rosołem i dusić na bardzo małym ogniu do miękkości. Pod koniec zaciągnąć śmietaną, wyłożyć na wcześniej usmażone placuszki i podawać na ciepło.