Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczki Jalapeno

Papryczki Jalapeno

Autor:

Przepisów i artykułów: 654 Ocena: 6257

Dodano:

Odsłon: 246

Małe papryczki nadziewane mięsem to fajna przekąska, którą możemy podać na przeróżne uroczystości.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • ½ papryki żółtej
  • Jajko
  • Cebula
  • 10 dag sera żółtego
  • Przyprawa do grosa
  • Sól
  • 6 papryczek Jalapeno
  • 2 ogórki konserwowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryczki Jalapeno

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy bardzo drobno i przekładamy do miski.
    2. Wbijamy jajko oraz dodajemy drobno pokrojona cebulę.
    3. Następnie drobno pokrojone ogórki, pokrojoną paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
    4. Doprawiamy przyprawą oraz solą i dokładnie mieszamy.

  2. 5. Papryczki kroimy na pół i usuwamy nasiona.
    6. Napełniamy wcześniej przygotowanym farszem.
    7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    8. Zapiekamy 30 minut w 180 °C. Pod przykryciem.

  3. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 stycznia Lubie ostrości, szczególnie żyletki ;) To mi się bardzo podoba, a czasem robimy tradycyjne papryki z farszem na ostro. U ciebie są ostre papryczki, więc to mus by zrobić :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń