Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 526
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10587
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13473
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 526
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10587
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13473
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Składniki
Rozpuść kostkę rosołową w 300 ml wody. Zalej bulionem kuskus, przykryj, zostaw na 5-7 minut. Pokrój cebulkę i pieczarki w jak najdrobniejszą kostkę, podsmaż na oliwie z oliwek. Posmaruj oliwą z oliwek z solą i pieprzem każdą umytą i oczyszczoną, przekrojoną na połówki paprykę. Zmieszaj podsmażone pieczarki z kuskus, przypraw solą i pieprzem, nakładaj kopiato na łódeczki - połówki papryki. Piecz w podgrzanym do 180°C piekarniku 15 minut, wyjmij, połóż na wierzchu każdej papryki ser żółty i piecz jeszcze 10 minut.