Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Składniki
Rozpuść kostkę rosołową w 300 ml wody. Zalej bulionem kuskus, przykryj, zostaw na 5-7 minut. Pokrój cebulkę i pieczarki w jak najdrobniejszą kostkę, podsmaż na oliwie z oliwek. Posmaruj oliwą z oliwek z solą i pieprzem każdą umytą i oczyszczoną, przekrojoną na połówki paprykę. Zmieszaj podsmażone pieczarki z kuskus, przypraw solą i pieprzem, nakładaj kopiato na łódeczki - połówki papryki. Piecz w podgrzanym do 180°C piekarniku 15 minut, wyjmij, połóż na wierzchu każdej papryki ser żółty i piecz jeszcze 10 minut.