Do góry

Przekąski Przepis na:

paprykarz własnej roboty

paprykarz własnej roboty

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8422

Dodano:

Odsłon: 11055

pierwszy raz zrobiłam i wyszło super :))))

Składniki

  • 1 kg filetów z morszczuka
  • 50 dkg ugotowanego ryżu
  • 4 cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz, chili, papryka mielona,przyprawa do ryb, olej do smażenia
  • 1 łyżka pasty paprykowej (ajwar)
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
paprykarz własnej roboty

Przygotowanie

  1. Ugotowac i wystudzic ryż. Rybę posolic, popieprzyc i posypac przyprawą do ryb. Smażyc z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę wyciągamy a na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Rybę kroimy drobno i dodajemy do cebuli, następnie dodajemy ryż i pozostałe składniki doprawiamy do smaku. Odstawiamy żeby się przegryzło. Paprykarz można jeśc na zimno jak i na ciepło. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 16 stycznia 2013 Osobiście nie przepadam za paprykarzem,ale zrobię dla męża bo lubi:)5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń