Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, doskonałe zarówno na obiad, jak i szybka przekąskę na przyjęciu.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1185
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13347
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1185
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13347
Składniki
Ciasto pokroić wzdłuż na pięć równych pasów i w każdy zawinąć parówkę razem z plasterkiem sera (i opcjonalnie cienkim paskiem świeżej czerwonej papryki).
Następnie ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia (można wykorzystać papier od ciasta francuskiego) i piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut..
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Parówki najlepiej zjeść z sosem pomidorowym lub czosnkowym domowej roboty. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)