Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w sosie szpinakowym

Parówki w sosie szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 1361

Dodano:

Odsłon: 1447

Parówki są idealne na imprezy , szybko znikają z talerza. Polecam szpinakożercą.

Składniki

  • szpinak mrożony, paczka
  • parówki, 0,5 kg
  • cebula, duża
  • majonez, 3 łyż
  • sól i pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Parówki w sosie szpinakowym

Przygotowanie

  1. Na jednej patelni dusimy szpinak z odrobiną wody, solą i pieprzem, aż do odparowania wody. Odstawić, wystudzić, następnie wymieszać z majonezem. Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną cebulę w dużą kostkę, potem dodajemy parówki pocięte skośnie na kawałki ok. 4-centymetrowe. Parówki z cebulą wykładamy na talerze i polewamy sosem szpinakowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń