Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość oryginalne połączenie, ale smak powalający! Słodkie buraki doskonale komponują się ze słoną fetą, do tego świeże zioła oraz chrupiące pistacje. Plusem pasty jest to, iż można ją również wykorzystać jako farsz do pierogów. Polecam!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1345
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5866
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18539
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1345
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5866
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18539
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy lub pieczemy w piekarniku (w folii aluminiowej około 60 minut w 180 stopniach) do miękkości. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy do buraków. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, zieleninę, pistacje, doprawiamy do smaku wg uznania. Mieszamy i gotowe!