Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość oryginalne połączenie, ale smak powalający! Słodkie buraki doskonale komponują się ze słoną fetą, do tego świeże zioła oraz chrupiące pistacje. Plusem pasty jest to, iż można ją również wykorzystać jako farsz do pierogów. Polecam!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy lub pieczemy w piekarniku (w folii aluminiowej około 60 minut w 180 stopniach) do miękkości. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy do buraków. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, zieleninę, pistacje, doprawiamy do smaku wg uznania. Mieszamy i gotowe!