Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, kolorową, zdrową oraz szybką i prostą w przygotowaniu pastę twarogowo - jajeczną z warzywami. Pasta idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Dobra zarówno na śniadanie, jak i kolację :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 565
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 235
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 34
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 56
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 565
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 235
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 34
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 56
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek. Do miseczki wkładamy żółtka i rozgniatamy je dokładnie widelcem. Następnie dodajemy pomidorowy serek twarogowy, 1,5 łyżki ketchupu, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, kurkumę, ostrą paprykę, zioła prowansalskie i cukier brzozowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a bazylię delikatnie siekamy. W drugiej miseczce dokładnie rozgniatamy widelcem białka jajek. Wszystko dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, doprawiamy solą i dość obficie pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)