Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado zawiera dużo tłuszczu. Ale są tłuszcze nienasycone które są zdrowe dla organizmu dlatego warto jej jeść. Dojrzałe awocado jest bardzo miękkie i można smarować nim chleb (zamiast masła czy margaryny) tylko doprawić solą i pieprzem. Prosta i smaczna pasta z dodatkiem jajek, czosnku i cebuli doskonale nadaje się do kanapek i wędlin.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10224
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2850
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1965
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 750
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10224
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2850
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1965
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 750
Składniki
Jaja ugotować na twardo ostudzić i obrać.
Każde awokado przekroić na pół i wyciągnąć łyżeczką miąższ, rozdrobnić widelcem na papkę (nie wyrzucać łupiny).
1 jajko i rozdrobnić dobrze widelcem, czosnek przepuścić przez praskę, cebulkę pokroić w drobną kostkę. Dodać to wszystko do awokado, wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem oliwą
Włożyć do łupin z awokado. Udekorować plasterkami z jajek.