Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado zawiera dużo tłuszczu. Ale są tłuszcze nienasycone które są zdrowe dla organizmu dlatego warto jej jeść. Dojrzałe awocado jest bardzo miękkie i można smarować nim chleb (zamiast masła czy margaryny) tylko doprawić solą i pieprzem. Prosta i smaczna pasta z dodatkiem jajek, czosnku i cebuli doskonale nadaje się do kanapek i wędlin.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Jaja ugotować na twardo ostudzić i obrać.
Każde awokado przekroić na pół i wyciągnąć łyżeczką miąższ, rozdrobnić widelcem na papkę (nie wyrzucać łupiny).
1 jajko i rozdrobnić dobrze widelcem, czosnek przepuścić przez praskę, cebulkę pokroić w drobną kostkę. Dodać to wszystko do awokado, wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem oliwą
Włożyć do łupin z awokado. Udekorować plasterkami z jajek.