Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado zawiera dużo tłuszczu. Ale są tłuszcze nienasycone które są zdrowe dla organizmu dlatego warto jej jeść. Dojrzałe awocado jest bardzo miękkie i można smarować nim chleb (zamiast masła czy margaryny) tylko doprawić solą i pieprzem. Prosta i smaczna pasta z dodatkiem jajek, czosnku i cebuli doskonale nadaje się do kanapek i wędlin.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3575
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 126
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 852
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3575
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 126
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 852
Składniki
Jaja ugotować na twardo ostudzić i obrać.
Każde awokado przekroić na pół i wyciągnąć łyżeczką miąższ, rozdrobnić widelcem na papkę (nie wyrzucać łupiny).
1 jajko i rozdrobnić dobrze widelcem, czosnek przepuścić przez praskę, cebulkę pokroić w drobną kostkę. Dodać to wszystko do awokado, wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem oliwą
Włożyć do łupin z awokado. Udekorować plasterkami z jajek.