Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią groch pod każdą postacią ;)
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 93
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1191
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 93
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1191
Dziś do pracy.
Odsłon: 45
Składniki
Groch namoczyć aż napęcznieje. Przełożyć go do garnka i gotować razem z zielem angielskim i liściem laurowym aż groch będzie się rozpadał. Odlać nadmiar wody i zmiksować ugotowany groch. Cebulkę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, pod koniec smażenia dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Do zmiksowanego grochu dodać podsmażoną cebulkę, czosnek, pastę chilli, sól, pieprz i kurkumę. Wszystko dokładnie wymieszać.