Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z wątróbek drobiowych

Przepis dnia 2020-06-10
Pasta z wątróbek drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2020

Dodano:

Odsłon: 552

idealna do kanapek, szczególnie dla miłośników pasztecików drobiowych z puszki ;-)

Składniki

  • wątróbki drobiowe - 500 g
  • cebula - 2 szt.
  • jabłka - 2 szt.
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z wątróbek drobiowych

Przygotowanie

  1. wątróbki płuczemy w zimnej wodzie i oczyszczamy z błonek, cebule obieramy i drobno siekamy, jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę

  2. na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i smażymy ok 2 min, potem dodajemy cebulę oraz jabłka i dusimy, aż odparuje z patelni cały płyn

  3. całą zawartość patelni przekładamy do miski, solidnie pieprzymy, solimy i dokładamy masło, po czym blendujemy na gładką masę, przekładamy do pojemnika i odstawiamy na noc do lodówki, no i gotowe, smacznego !!! ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń