Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2020
idealna do kanapek, szczególnie dla miłośników pasztecików drobiowych z puszki ;-)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 291
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 799
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 924
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 291
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 799
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 924
Składniki
wątróbki płuczemy w zimnej wodzie i oczyszczamy z błonek, cebule obieramy i drobno siekamy, jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę
na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i smażymy ok 2 min, potem dodajemy cebulę oraz jabłka i dusimy, aż odparuje z patelni cały płyn
całą zawartość patelni przekładamy do miski, solidnie pieprzymy, solimy i dokładamy masło, po czym blendujemy na gładką masę, przekładamy do pojemnika i odstawiamy na noc do lodówki, no i gotowe, smacznego !!! ;-)