Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie do przygotowania paszteciki z kapustą i grzybami, jeśli masz przygotowany farsz to zrobienie pasztecików zajmie Ci kilka minut. Idealne na wigilię.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
Kapustę opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, gotuj do miękkości, następnie odcedź, odciśnij na sicie i wystudź.
Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę, następnie dodaj obrane i pokrojone pieczarki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż do miękkości, następnie dodaj kapustę i wszystko razem przesmaż około 2 minuty.
Po wystudzeniu zmiel w maszynce lub drobno wszystko posiekaj . Ciasto francuskie przekrój wzdłuż na 2 części. Na każdej części wyłóż nadzienie, układając bliżej jednego brzegu, brzeg ten posmaruj odrobiną wody i zlep je.
Następnie pokrój na prostokątny, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piec około 15 minut na złoty kolor w temperaturze 220 st. Idealny dodatek do barszczu.