Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek nie tylko do bulionu i barszczu.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47737
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165595
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 392
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47737
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165595
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 392
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiać,dodać pół łyżeczki soli,musztardę i paprykę w proszku.Posiekać z masłem aż powstaną krudki ,szybko zagnieść dodając kilka łyżek zimnej wody.[Ciasto można też przygotować w malakserze].Schłodzić w lodówce.
2 łyżki masła rozpuścić,dodać cebulę i dusić aż cebula się zeszkli.Wystudzić.Ziemniakirozgnieść widelcem ,dodać do cebuli razem ze startym serem i ziołami.Doprawić solą,pieprzem i musztardą.Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i wałkować kolejno na placki 3mm. grubości.Wyciąć kwadraty o boku 8cm. ,nadzienie rozdzielić równomiernie na przygotowane ciasto .Kwadraty złożyć po przekątnej,brzegi docisnąć widelcem.Piec ok. 30min. w temp. 190-200 stopni.