Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek nie tylko do bulionu i barszczu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Mąkę przesiać,dodać pół łyżeczki soli,musztardę i paprykę w proszku.Posiekać z masłem aż powstaną krudki ,szybko zagnieść dodając kilka łyżek zimnej wody.[Ciasto można też przygotować w malakserze].Schłodzić w lodówce.
2 łyżki masła rozpuścić,dodać cebulę i dusić aż cebula się zeszkli.Wystudzić.Ziemniakirozgnieść widelcem ,dodać do cebuli razem ze startym serem i ziołami.Doprawić solą,pieprzem i musztardą.Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i wałkować kolejno na placki 3mm. grubości.Wyciąć kwadraty o boku 8cm. ,nadzienie rozdzielić równomiernie na przygotowane ciasto .Kwadraty złożyć po przekątnej,brzegi docisnąć widelcem.Piec ok. 30min. w temp. 190-200 stopni.