Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek nie tylko do bulionu i barszczu.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24872
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24872
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę przesiać,dodać pół łyżeczki soli,musztardę i paprykę w proszku.Posiekać z masłem aż powstaną krudki ,szybko zagnieść dodając kilka łyżek zimnej wody.[Ciasto można też przygotować w malakserze].Schłodzić w lodówce.
2 łyżki masła rozpuścić,dodać cebulę i dusić aż cebula się zeszkli.Wystudzić.Ziemniakirozgnieść widelcem ,dodać do cebuli razem ze startym serem i ziołami.Doprawić solą,pieprzem i musztardą.Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i wałkować kolejno na placki 3mm. grubości.Wyciąć kwadraty o boku 8cm. ,nadzienie rozdzielić równomiernie na przygotowane ciasto .Kwadraty złożyć po przekątnej,brzegi docisnąć widelcem.Piec ok. 30min. w temp. 190-200 stopni.