Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1632
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1632
Składniki
Boczek (podgardle) i wątróbki ugotować. Ostudzić. Mięso, warzywa i surową cebulę zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i majerankiem.Wymieszać. Dodać surowe jajka i wodę gazowaną i ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć pasztet. Piekę w keksówkach. Do dużej blachy wlać wodę a następnie wstawić keksówki. Piec w temp. 200C przez około 1,5 godz. Czy pasztet jest już gotowy sprawdzamy patyczkiem.
Z podanej ilości wychodzą 3 keksówki pasztetu.