Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny pasztet z selera z nutą czosnkową...
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 588
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 159
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 183
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 588
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 159
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 183
Składniki
obrany seler starkować razem z cebulą na tarce (lub maszynce elektr.) na wiórki. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić do garnka, dodać pokrojoną w kostkę margarynę, zalać 1 szklanką wody i dusić około 45 minut (często mieszając !!!), Gdy zacznie być gorące, dodać kostki bulionowe. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy masa ostygnie dodać bułkę tartą i jajka. Wymiezać. Wyłożyć do keksówki i piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.