Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was dzisiaj ciekawy jesienny przepis z wykorzystaniem dyni i soczewicy konserwowej. Przed Wami pasztet we własnej osobie - bezglutenowe cudo, bez grama mąki, za to z dużą ilością smacznych warzyw i przypraw. Skusicie się? :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Soczewicę przepłukujemy na sicie i odstawiamy do odsączenia. Cebulę, czosnek i imbir obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek kroimy w paseczki, a imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Podsmażamy razem na maśle. Dynię myjemy, obieramy ze skóry, wydrążamy gniazdo nasienne z pestkami i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do podsmażonej cebuli i smażymy aż dynia zmięknie. Przyprawiamy solą, curry i posiekaną papryczką chilli. Odstawiamy na chwilę do lekkiego ostygnięcia. Dodajemy soczewicę i jajka. Dokładnie całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30-35 minut. Smacznego! :)