Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15814
Dodano: 22.03.2018
Odsłon: 1620
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Każdemu kucharzowi po upieczonej kaczce z nadzieniem:
https://smaker.pl/przepis-kaczka-z-nadzieniem-staropolskim,159673,fafiatko.html
Zostanie część nadzienia, plecki, skrzydełka, szyjka.
Mięso można obrać i upiec łatwy i przepyszny pasztet z galaretą. Nie zapominajmy o esencjonalnym wywarze z dna naczynia do zapiekania- z niego można przyrządzić galaretę.
Obrałam mięso z kaczki, dodałam pozostałości nadzienia i troche wywaru z dna naczynia. Całosć zmalaksowłam, dodaalm jajo, pryprawy i kaszę mannę.
Naczynie do zapiekania wysmarowałam tłuszczem i posypałam bułką tartą i do niego przełożyłam masę.
Piekłam pasztet w 175 stopniach przez około 40 minut.
Pozostałą część wywaru z pieczonej kaczki, podgrzałam , dodałam odpowiednia ilość żelatyny i wymieszałam.
Gdy pasztet ostygł, polałam go tężejącą galaretą i wstawiłam do lodówki.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (25)

Docherro 23 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Mmmm..pychoty i ta galaretka...jak ja kocham takie pasztety:) Odpowiedzi: 6 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 23 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie <3 I na dodatek nic się nie zmarnuje <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 22 marca 2018Zgłoś do usunięcia
"Ryli"? ;) Teraz taki przepis, to się nie godzi xDMożna na rano, czy masz tylko wieczorny przepis? ;) Odpowiedzi: 8 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 22 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Od samego patrzenia się znowu głodna zrobiłam, a ta galaretka, super ;-) Odpowiedzi: 6 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz