Do góry

Przekąski Przepis na:

pasztet z selera

Przepis dnia 2019-03-31
pasztet z selera

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 17897

Dodano:

Odsłon: 8498

Całkiem smaczny pasztet z selera. Podane składniki na jedną keksówkę.

Składniki

  • duży seler
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • cebula
  • 1/2 szkl. bułki tartej
  • gałka muszkatołowa
  • majeranek
  • sól, pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Seler należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.. Wszystkie warzywa zalewamy 1,5 szklanki wody dusimy mniej więcej 30min.

  2. Warzywa przekładamy na sitko o drobnych oczkach i zostawiamy do ostygnięcia (można to zrobić dzień wcześniej)

  3. Czosnek przez chwilkę przesmażyć. Przestudzone warzywa mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami i czosnkiem

  4. Masę przekładamy do formy do pieczenia natłuszczonej olejem;
    Pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180oC.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń