Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane boczkiem i mozarellą, zapiekane w piecu to doskonały dodatek do dań głównych i prosta przekąska na imprezę. Przygotowuje się je dosyć szybko i bez wielkich przeszkód.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Pieczarki czyścimy i usuwamy z nich nóżki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy ją do zeszklenia, dodajemy pokrojone drobno nóżki pieczarek i podsmażamy 10-15 minut. Na koniec posypujemy wszystko rozdrobnioną papryczką chilli i przyprawiamy solą.
Kapelusze napełniamy farszem, nakrywamy kawałkami sera.
Układamy gotowe pieczarki w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na 25 -30 minut.
Faszerowane pieczarki podajemy ciepłe na stół.