Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane boczkiem i mozarellą, zapiekane w piecu to doskonały dodatek do dań głównych i prosta przekąska na imprezę. Przygotowuje się je dosyć szybko i bez wielkich przeszkód.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 422
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 422
Składniki
Pieczarki czyścimy i usuwamy z nich nóżki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy ją do zeszklenia, dodajemy pokrojone drobno nóżki pieczarek i podsmażamy 10-15 minut. Na koniec posypujemy wszystko rozdrobnioną papryczką chilli i przyprawiamy solą.
Kapelusze napełniamy farszem, nakrywamy kawałkami sera.
Układamy gotowe pieczarki w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na 25 -30 minut.
Faszerowane pieczarki podajemy ciepłe na stół.