Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na fajną kolację bez zbędnego stania przy garach. Portobello idealnie nadają się do faszerowania. Po upieczeniu są bardziej jędrne niż zwykłe pieczarki. Gorąco polecam z rożnymi nadzieniami Arek Gie
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1909
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15733
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1909
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15733
Składniki
Pieczarki oczyszczamy. Kaszę mieszamy z mięsem, natką pietruszki i pokrojonymi w paski, suszonymi pomidorami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem wypełniamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Pieczemy 40-45 min (w zależności od wielkości pieczarek) w temperaturze 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia układamy na wierzch pieczarek, żółty ser. Zapiekamy bez przykrycia.