Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na fajną kolację bez zbędnego stania przy garach. Portobello idealnie nadają się do faszerowania. Po upieczeniu są bardziej jędrne niż zwykłe pieczarki. Gorąco polecam z rożnymi nadzieniami Arek Gie
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 81
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 81
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Pieczarki oczyszczamy. Kaszę mieszamy z mięsem, natką pietruszki i pokrojonymi w paski, suszonymi pomidorami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem wypełniamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Pieczemy 40-45 min (w zależności od wielkości pieczarek) w temperaturze 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia układamy na wierzch pieczarek, żółty ser. Zapiekamy bez przykrycia.