Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarkowce to przekąska na ciepło, którą przygotujesz z prostych składników. Wystarczy kilka minut na zrobienie farszu, a resztę za ciebie zrobi piekarnik.
Prosta w przygotowaniu, przepyszna banica z kuchni bułgarskiej.
Odsłon: 35
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 117
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 121
Prosta w przygotowaniu, przepyszna banica z kuchni bułgarskiej.
Odsłon: 35
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 117
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 121
Składniki
Umyte pieczarki poszatkuj drobno. Tak samo zrób z cebulą. Zeszklij warzywa na odrobinie tłuszczu. Posól i popieprz według uznania.
Rozłóż ciasto na blacie. Posmaruj całość koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozłóż farsz, najlepiej zostawiając po centymetr wolnego miejsca z każdej strony. Podobnie zrób z serem i surowym boczkiem.
Zawiń ciasto francuskie w rulon. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza z grzałką góra i dół. Pokrój roladę w paski, a następnie ułóż okrągłe kawałki na blaszce do pieczenia. Piecz około 15-20 minut.
Pieczarkowce podawaj na ciepło.