Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarkowce to przekąska na ciepło, którą przygotujesz z prostych składników. Wystarczy kilka minut na zrobienie farszu, a resztę za ciebie zrobi piekarnik.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6993
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13405
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6993
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13405
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Składniki
Umyte pieczarki poszatkuj drobno. Tak samo zrób z cebulą. Zeszklij warzywa na odrobinie tłuszczu. Posól i popieprz według uznania.
Rozłóż ciasto na blacie. Posmaruj całość koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozłóż farsz, najlepiej zostawiając po centymetr wolnego miejsca z każdej strony. Podobnie zrób z serem i surowym boczkiem.
Zawiń ciasto francuskie w rulon. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza z grzałką góra i dół. Pokrój roladę w paski, a następnie ułóż okrągłe kawałki na blaszce do pieczenia. Piecz około 15-20 minut.
Pieczarkowce podawaj na ciepło.