Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku buraczki mają zdecydowanie lepszy smak od gotowanych. Pyszny dodatek do dania głównego.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1291
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 36
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1291
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 36
Składniki
Buraki (najlepiej wybrać mniejsze sztuki, szybciej się pieką), wyszorować szczoteczką. Każdego osobno owinąć folią aluminiową i piec do miękkości, ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Przestygnięte buraczki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Blenderem zmiksować na gładką masę razem z masłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Gotowe buraczki posypać posiekanymi orzechami.