Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku buraczki mają zdecydowanie lepszy smak od gotowanych. Pyszny dodatek do dania głównego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10922
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 631
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7571
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10922
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 631
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7571
Składniki
Buraki (najlepiej wybrać mniejsze sztuki, szybciej się pieką), wyszorować szczoteczką. Każdego osobno owinąć folią aluminiową i piec do miękkości, ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Przestygnięte buraczki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Blenderem zmiksować na gładką masę razem z masłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Gotowe buraczki posypać posiekanymi orzechami.