Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku buraczki mają zdecydowanie lepszy smak od gotowanych. Pyszny dodatek do dania głównego.
Buraki (najlepiej wybrać mniejsze sztuki, szybciej się pieką), wyszorować szczoteczką. Każdego osobno owinąć folią aluminiową i piec do miękkości, ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Przestygnięte buraczki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Blenderem zmiksować na gładką masę razem z masłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Gotowe buraczki posypać posiekanymi orzechami.
Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kap...
Odsłon: 5818
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 164
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 171
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 35
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 93
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 74
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 83
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 164
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 171
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 35
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 93
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 74
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 83
Składniki
Buraki (najlepiej wybrać mniejsze sztuki, szybciej się pieką), wyszorować szczoteczką. Każdego osobno owinąć folią aluminiową i piec do miękkości, ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Przestygnięte buraczki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Blenderem zmiksować na gładką masę razem z masłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Gotowe buraczki posypać posiekanymi orzechami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Tortilla z łososiem i rukolą
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 35
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 52