Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupkie z wierzchu i miękkie w środku pieczone frytki z batata. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88287
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11659
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1818
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88287
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11659
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1818
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w równej grubości słupki. Bataty wrzucamy do woreczka strunowego, wsypujemy skrobię. Woreczek zamykamy. Potrząsamy, aż skrobia pokryje frytki.
Do frytek dolewamy olej, mieszamy. Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Frytki muszą być ułożone w odstępach, nie mogą leżeć jedna na drugiej. Pieczemy w 220°C przez 10-12 minut, aż przestaną się błyszczeć i zrobią się matowe. Frytki po upieczeniu możemy posypać ulubioną mieszanką przypraw. Chrupiemy gorące.