Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupkie z wierzchu i miękkie w środku pieczone frytki z batata. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 187
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8615
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 408
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 187
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8615
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 408
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w równej grubości słupki. Bataty wrzucamy do woreczka strunowego, wsypujemy skrobię. Woreczek zamykamy. Potrząsamy, aż skrobia pokryje frytki.
Do frytek dolewamy olej, mieszamy. Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Frytki muszą być ułożone w odstępach, nie mogą leżeć jedna na drugiej. Pieczemy w 220°C przez 10-12 minut, aż przestaną się błyszczeć i zrobią się matowe. Frytki po upieczeniu możemy posypać ulubioną mieszanką przypraw. Chrupiemy gorące.