Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupkie z wierzchu i miękkie w środku pieczone frytki z batata. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32828
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4180
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 918
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32828
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4180
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 918
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w równej grubości słupki. Bataty wrzucamy do woreczka strunowego, wsypujemy skrobię. Woreczek zamykamy. Potrząsamy, aż skrobia pokryje frytki.
Do frytek dolewamy olej, mieszamy. Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Frytki muszą być ułożone w odstępach, nie mogą leżeć jedna na drugiej. Pieczemy w 220°C przez 10-12 minut, aż przestaną się błyszczeć i zrobią się matowe. Frytki po upieczeniu możemy posypać ulubioną mieszanką przypraw. Chrupiemy gorące.