Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone pierożki z jajecznym nadzieniem są wspaniałą alternatywą dla nudnych już nieco kanapek do pracy czy szkoły, sycące, smaczne i idealne zarówno na ciepło jak i na zimno więc warto spróbować wreszcie czegoś nowego i zjeść z apetytem drugie śniadanie czy lunch.
stolnica/wałek do ciasta, blacha z piekarnika do pieczenia, nóż
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35785
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 106
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35785
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę z dodatkiem soli i z jogurtem zagniatamy na jednolite i gładkie ciasto i odkładamy na ok pół godziny. Bułkę kajzerkę namoczyć należy w mleku, jaja ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobna kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Jajka kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do nich odciśniętą bułkę, cebulę, śmietanę i pokrojona drobno zieleninę, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm, wycinamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Wierzch pierogów smarujemy rozkłuconym jajkiem, możemy posypać ulubionymi przyprawami ( gruba sól, zioła, kminek) i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 25 minut aż pierogi ładnie się zrumienią.