Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko , prosto i smacznie. Ziemniaki gotowane w łupinkach po czym podpieczone we frytownicy beztłuszczowej ( jeśli jej nie masz - w piekarniku też się udadzą).
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5443
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34517
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2158
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113828
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5443
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34517
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2158
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113828
Składniki
Równej wielkości ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy wodą po czym gotujemy około 15 min.
Kilka łyżek oleju mieszamy z łyżeczką przyprawy do ziemniaków. Ziemniaki odcedzamy , przekrawamy na ćwiartki smarujemy olejem z przyprawami i umieszczamy we frytownicy. Pieczamy 15 min w temperaturze 200 stopni. W przypadku piekarnika włączamy termoobieg, 200 stopni a czas pieczenia wydłużamy do 30 min. Podajemy z ketchupem, dipem lub sałatķą.