Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko , prosto i smacznie. Ziemniaki gotowane w łupinkach po czym podpieczone we frytownicy beztłuszczowej ( jeśli jej nie masz - w piekarniku też się udadzą).
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Równej wielkości ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy wodą po czym gotujemy około 15 min.
Kilka łyżek oleju mieszamy z łyżeczką przyprawy do ziemniaków. Ziemniaki odcedzamy , przekrawamy na ćwiartki smarujemy olejem z przyprawami i umieszczamy we frytownicy. Pieczamy 15 min w temperaturze 200 stopni. W przypadku piekarnika włączamy termoobieg, 200 stopni a czas pieczenia wydłużamy do 30 min. Podajemy z ketchupem, dipem lub sałatķą.