Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko , prosto i smacznie. Ziemniaki gotowane w łupinkach po czym podpieczone we frytownicy beztłuszczowej ( jeśli jej nie masz - w piekarniku też się udadzą).
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Równej wielkości ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy wodą po czym gotujemy około 15 min.
Kilka łyżek oleju mieszamy z łyżeczką przyprawy do ziemniaków. Ziemniaki odcedzamy , przekrawamy na ćwiartki smarujemy olejem z przyprawami i umieszczamy we frytownicy. Pieczamy 15 min w temperaturze 200 stopni. W przypadku piekarnika włączamy termoobieg, 200 stopni a czas pieczenia wydłużamy do 30 min. Podajemy z ketchupem, dipem lub sałatķą.