Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko , prosto i smacznie. Ziemniaki gotowane w łupinkach po czym podpieczone we frytownicy beztłuszczowej ( jeśli jej nie masz - w piekarniku też się udadzą).
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 119
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27928
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 119
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27928
Składniki
Równej wielkości ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy wodą po czym gotujemy około 15 min.
Kilka łyżek oleju mieszamy z łyżeczką przyprawy do ziemniaków. Ziemniaki odcedzamy , przekrawamy na ćwiartki smarujemy olejem z przyprawami i umieszczamy we frytownicy. Pieczamy 15 min w temperaturze 200 stopni. W przypadku piekarnika włączamy termoobieg, 200 stopni a czas pieczenia wydłużamy do 30 min. Podajemy z ketchupem, dipem lub sałatķą.