Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 1109
Dodano: 17.08.2010
Odsłon: 16495
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki wyszorować dokładnie szczoteczką, nie obierać. Pokroić na grubsze plastry. Natrzeć solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem i odrobiną oleju.
Naczynie żaroodporne, wysmarować tłuszczem, wyłożyć ziemniaki, jeszcze z góry posypać kminkiem. Piec około 1h do 200stopni, po 40 min, przemieszać, żeby ładnie się przyrumieniły. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mimi619 01 września 2010Zgłoś do usunięcia
Polecam dodać zioła prowansalskie i zamiast oleju troszkę masełka czosnkowego. Super przepis :)4 Kto głosował? | Odpowiedz