Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim to kolejna fenomenalna przystawka na przyjęcia ze znajomymi. Prosta w przygotowaniu, a wygląda bardzo efektownie. Każdy fan camemberta będzie w siódmym niebie ;) .
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszna zapiekanka z kilku składników.
Odsłon: 7758
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 41
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszna zapiekanka z kilku składników.
Odsłon: 7758
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 41
Składniki
Rozpoczynamy od przygotowania sera. Papryczkę chili drobno siekamy. Następnie wyciągamy ser z opakowania, odcinamy jego górę i dodajemy posiekaną papryczkę, natkę pietruszki i świeżo mielony pieprz. Ser przykrywamy i umieszczamy spowrotem w drewnianym pudełku (dzięki temu nie wypłynie). Później kładziemy go na środku wyłożonej papierem do pieczenia blachy.
Następnie zabieramy się za parówki. Każdą z nich dzielimy na 4 mniejsze kawałki. Później rozwijamy ciasto francuskie i wycinamy z niego paski o szerokości naszych kawałków parówek i około 6 cm długości. Każdą parówkę owijamy w ciasto i układamy dookoła sera w dwóch rzędach – nie muszą być dokładnie i ładnie poukładane, u mnie niektóre były po skosie i dzięki temu potrawa ładniej wyglądała.
Parówki w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C z termoobiegiem i pieczemy około 30-35 minut, aż ładnie się zezłocą. Podajemy gorące, najlepiej w towarzystwie dobrego wina :D Smacznego ;)