Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sklepowe,ale wiemy co w nich jest.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy połączone maki z proszkiem do pieczenienia (połowe) wbijamy jajko. Potem reszte mąki z 2 jajkiem. Na koniec posiekaną czekolde i orzechy. ( ja zamiast orzechów dałam dodatkową czekoladę) lepimy kulki i lekkorozpłaszczamy na blasze. Pieczemy 170/180 ok. pół godz. Porcja na zdjeciu to zaledwie połowa ciasta ( nawet wiecej ale ok. 5 ciastek poszło natychmiast :))