Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1469
Dodano: 20.01.2016
Odsłon: 3026
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Boczniaki obsmażyć na oleju z obydwu stron na złoto. Po zdjęciu z patelni, kłaść na ręcznik papierowy, aby odciekły z tłuszczu. Pozostawić do przestudzenia, a następnie pokroić w cienkie plastry.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Przygotować zalewę olejową. Do wysokiego naczynia wlać olej i dołożyć resztę płynnych składników. Na końcu dorzucić przyprawy. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem przez kilka minut, do dokładnego połączenia składników oraz napowietrzenia zalewy.
W naczyniu, w którym będziemy serwować potrawę, ułożyć boczniaki, na to cebulę i całość zalać zalewą. Odstawić na co najmniej godzinę pod przykryciem do lodówki, aby składniki mogły "się przegryźć".
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Maudie 01 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Muszę spróbować bo takich jeszcze nie jadłam:)6 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe! Pychoty! :D Odpowiedzi: 1 ▼20 Kto głosował? | Odpowiedz