Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierożki na stół Wigilijny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Składniki
Wykonanie: Ciasto rozłożyć na stolnicy i pokroić na kwadraty. Pieczarki, cebulę posiekać i usmażyć na maśle z przyprawami do smaku. Kłaść łyżką nadzienie na ciasto, położyć plasterek mozzarelli, złożyć na pół i dobrze zlepić. Gotowe pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym położyć plasterek żółtego sera i posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Podawać na Wigilię z czerwonym barszczykiem.