Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierożki na stół Wigilijny.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6746
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 224
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 167
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 417
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6746
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 224
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 167
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 417
Składniki
Wykonanie: Ciasto rozłożyć na stolnicy i pokroić na kwadraty. Pieczarki, cebulę posiekać i usmażyć na maśle z przyprawami do smaku. Kłaść łyżką nadzienie na ciasto, położyć plasterek mozzarelli, złożyć na pół i dobrze zlepić. Gotowe pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym położyć plasterek żółtego sera i posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Podawać na Wigilię z czerwonym barszczykiem.