Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2561 Ocena: 19401
Dodano: 24.11.2019
Odsłon: 12813
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
Ciasto rozłożyć na stolnicy i pokroić na kwadraty. Pieczarki, cebulę posiekać i usmażyć na maśle z przyprawami do smaku. Kłaść łyżką nadzienie na ciasto, położyć plasterek mozzarelli, złożyć na pół i dobrze zlepić. Gotowe pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym położyć plasterek żółtego sera i posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia. Podawać na Wigilię z czerwonym barszczykiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 25 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz