Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantne oblicze krewetek
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Na patelnię wlać oliwę i dodać masło, chilli i czosnek. Mieszając smażyć na małym ogniu ok 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach.
Dorzucić krewetki. Podsmażyć przez 3 min na jednej stronie (powinny się zaróżowić i lekko zbrązowieć). Krewetki przełożyć na druga stronę.
Dodać wino i gotować przez kolejne 4 min. aż krewetki będą w całości ugotowane.
Dodać zieloną pietruszkę, dobrze przyprawić sola i pieprzem.
Podawać z białym pieczywem do moczenia w powstałym sosie