Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pikantne paluszki są idealną przekąską – i to nie tylko na imprezę. Tym razem wybrałam jako nadzienie bekon i ser, ale można je też nadziać szynką i serem, samym serem lub posypać sezamem, ziołami lub gruboziarnistą solą. Tutaj fantazja nie zna granic.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 571
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 759
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 571
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 759
Składniki
Rozlozyc ciasto francuskie i przekroic je w poprzek na pól. Posypac jedna polówke papryka i serem. Plastry bekonu ulozyc obok siebie na serze, a nastepnie przykryc je drugim platem ciasta francuskiego. Za pomoca ostrego noza pokroic ciasto na 9 pasków o grubosci ok. 2 cm.
Rozlozyc paski na blasze do pieczenia, zachowujac niewielkie odstepy miedzy nimi i skrecic je kilkakrotnie. Zóltka wymieszac z odrobina wody i posmarowac nimi paluszki. Piec w nagrzanym piekarniku (200° C termoobieg) ok. 15 minut, az ciasto bedzie zlociste i chrupiace. Podawac z ziolowym twarogiem.