Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pikantne paluszki są idealną przekąską – i to nie tylko na imprezę. Tym razem wybrałam jako nadzienie bekon i ser, ale można je też nadziać szynką i serem, samym serem lub posypać sezamem, ziołami lub gruboziarnistą solą. Tutaj fantazja nie zna granic.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2544
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2544
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Rozlozyc ciasto francuskie i przekroic je w poprzek na pól. Posypac jedna polówke papryka i serem. Plastry bekonu ulozyc obok siebie na serze, a nastepnie przykryc je drugim platem ciasta francuskiego. Za pomoca ostrego noza pokroic ciasto na 9 pasków o grubosci ok. 2 cm.
Rozlozyc paski na blasze do pieczenia, zachowujac niewielkie odstepy miedzy nimi i skrecic je kilkakrotnie. Zóltka wymieszac z odrobina wody i posmarowac nimi paluszki. Piec w nagrzanym piekarniku (200° C termoobieg) ok. 15 minut, az ciasto bedzie zlociste i chrupiace. Podawac z ziolowym twarogiem.