Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pikantne paluszki są idealną przekąską – i to nie tylko na imprezę. Tym razem wybrałam jako nadzienie bekon i ser, ale można je też nadziać szynką i serem, samym serem lub posypać sezamem, ziołami lub gruboziarnistą solą. Tutaj fantazja nie zna granic.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163845
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163845
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Składniki
Rozlozyc ciasto francuskie i przekroic je w poprzek na pól. Posypac jedna polówke papryka i serem. Plastry bekonu ulozyc obok siebie na serze, a nastepnie przykryc je drugim platem ciasta francuskiego. Za pomoca ostrego noza pokroic ciasto na 9 pasków o grubosci ok. 2 cm.
Rozlozyc paski na blasze do pieczenia, zachowujac niewielkie odstepy miedzy nimi i skrecic je kilkakrotnie. Zóltka wymieszac z odrobina wody i posmarowac nimi paluszki. Piec w nagrzanym piekarniku (200° C termoobieg) ok. 15 minut, az ciasto bedzie zlociste i chrupiace. Podawac z ziolowym twarogiem.