Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wytrawne muffinki to świetna opcja na imprezową przekąskę :) Szybkie i proste w przygotowaniu. Wyjątkowego smaku dodaje im dodatek czarnuszki. Będzie pysznie!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13302
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3768
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13302
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3768
Składniki
Muffinki: Składniki suche wymieszać w jednej misce. Składniki mokre roztrzepać w drugiej misce. Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w kostkę, oliwki pokroić na plasterki. Składniki suche i mokre wymieszać. Dodać starty ser, pierś, paprykę i oliwki. Wymieszać do połączenia się składników. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Za pomocą łyżki nakładać ciasto do papilotek prawie do pełna. Wierzch posypać czarnuszką. Muffinki piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (dolna grzałka) przez ok. 22-25 minut, do zarumienienia. Po upieczeniu wystudzić na metalowej kratce. Podawać z ketchupem lub pikantnym dipem meksykańskim.