Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z warzywami, wędliną i pieczarkami jest rewelacyjna.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1749
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1749
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, kilkoma łyżkami wody i mąki, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski przesiać pozostałą mąkę, dodać jajko, sól, oliwę, resztę ciepłej wody, wyrośnięty rozczyn i dokładnie wyrobić. Uformować pizzę, ułożyć na przygotowanej blaszce, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 20 minut. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną w pół krążki cukinię i w kostkę paprykę, podsmażyć.
Pod koniec wsypać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem i posypać odrobiną żółtego, startego sera. Wyłożyć podsmażone warzywa z pieczarkami.
Ułożyć pokrojoną w plasterki kiełbasę z szynki, posypać pozostałym serem. Blaszkę z pizzą wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-20minut.