Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas dziś obiadokolacja a to za sprawą załatwiania spraw z przeprowadzką. No cóż nie ważne co aby się najeść, ja nie jestem zwolennikiem pizzy ale dzieci w niebo wzięte uwielbiają fast foody ale wolę im sama zrobić niż te kupne chociaż wiem co jedzą. Podam teraz przepis na szybką pizze z proszkiem do pieczenia, gdzieś tam podejrzałam przepis na grupie kulinarnej lecz od siebie dodałam większość składników.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia,sól wlać olej oraz ciepłe mleko ( nie gorące ). Całość wymieszać za pomocą łyżki. Następnie ręką lub mikserem z hakiem wyrobić do czasu połączenia się wszystkich składników. Gotowe ciasto odstawić aby odpoczęło. Ciasto ma podobną konsystencję jak ciasto pierogowe.
Gdy ciasto odpoczęło, stolnice wysypać mąką wyłożyć ciasto i rozwałkować je na dowolną grubość ( ja robiłam do blaski od piekarnika ).
Jak już mamy rozwałkowane ciasto przygotować pieczarki, obrać je i pokroić w plasterki bez nóżek chyba że ktoś lubi, cebulę pokroić w piórka. Na patelnię wlać olej, gdy się rozgrzeje wrzucić cebulę i ją zeszklić, następnie dodać przygotowane pieczarki i podsmażyć.
Gdy cebula z pieczarkami już się podsmażyła lekko całość posolić i popieprzyć, dodać pokrojoną na mniejsze części paprykę i całość podsmażyć do czasu aż wyparuje cała woda, wystudzić. Każdy może zrobić farsz jaki uwielbia ja podałam taki jaki chciały moje dzieci.
Na blaszkę od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia położyć rozwałkowane ciasto, posmarować swojskim keczupem lub dowolnym ulubionym sosem, posypać ziołami prowansalskimi i rozłożyć po całości wystudzony farsz.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni wstawić pizzę i piec 30 minut. W czasie gdy pizza się piecze ser zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej. Pięć minut przed końcem pieczenia się pizzy posypać ją serem żółtym. Upieczoną wyjąć z piekarnika. Pizze można jeść jeszcze gorącą lecz również dobrze smakuje nawet zimna.
Taka pizza to świetne rozwiązanie dla zapracowanych oraz lubiących pizze. Polecam serdecznie dla wszystkich którzy lubią takie dania.