Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi domowej pizzy? Ja uwielbiam, aczkolwiek nie cierpię wyrabiać ciasta na pizzę i czekać, aż wyrośnie. Postanowiłam więc zrobić pizzę bez drożdży i ... z patelni. Bardzo nam wszystkim posmakowała więc zostałam fanką pizzy z patelni.
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 37
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3361
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 225
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 61
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 37
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3361
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 225
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 61
Składniki
Wyrabiamy ciasto z podanych składników, jeśli za bardzo się klei do ręki dosypujemy mąki. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Patelnię smarujemy bardzo małą ilością oleju lub oliwy i rozkładamy ciasto.
Podpiekamy ciasto na największym palniku ale na najmniejszym ogniu około 5-10 minut. Następnie obracamy i smarujemy placek keczupem, posypujemy ziołami i serem, układamy ulubione dodatki i przykrywamy patelnię pokrywką. Po 10 minutach pizza jest gotowa i można się delektować.