Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi domowej pizzy? Ja uwielbiam, aczkolwiek nie cierpię wyrabiać ciasta na pizzę i czekać, aż wyrośnie. Postanowiłam więc zrobić pizzę bez drożdży i ... z patelni. Bardzo nam wszystkim posmakowała więc zostałam fanką pizzy z patelni.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Wyrabiamy ciasto z podanych składników, jeśli za bardzo się klei do ręki dosypujemy mąki. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Patelnię smarujemy bardzo małą ilością oleju lub oliwy i rozkładamy ciasto.
Podpiekamy ciasto na największym palniku ale na najmniejszym ogniu około 5-10 minut. Następnie obracamy i smarujemy placek keczupem, posypujemy ziołami i serem, układamy ulubione dodatki i przykrywamy patelnię pokrywką. Po 10 minutach pizza jest gotowa i można się delektować.