Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę lubi chyba każdy, ale czasem dobrze jest sobie nieco ją urozmaicić... ;)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 398
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 94
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 258
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 398
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 94
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 258
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Składniki
Wyrobić ciasto drożdżowe. Drożdże rozpuścić z cukrem, potem dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, odczekać kilka minut. Potem reszta składników i do wyrośnięcia. Dużą blachę wysmarować tłuszczem i przełożyć gotowe ciasto. Posmarować keczupem i rozłożyć plastry wędliny (u mnie polędwica sopocka), a następnie zetrzeć ser żółty na dużych oczkach. Jaja z miksować z przyprawami. Masę jajeczną przelać na pizzę, równo rozsmarować.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!