Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę lubi chyba każdy, ale czasem dobrze jest sobie nieco ją urozmaicić... ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 737
Składniki
Wyrobić ciasto drożdżowe. Drożdże rozpuścić z cukrem, potem dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, odczekać kilka minut. Potem reszta składników i do wyrośnięcia. Dużą blachę wysmarować tłuszczem i przełożyć gotowe ciasto. Posmarować keczupem i rozłożyć plastry wędliny (u mnie polędwica sopocka), a następnie zetrzeć ser żółty na dużych oczkach. Jaja z miksować z przyprawami. Masę jajeczną przelać na pizzę, równo rozsmarować.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!