Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę lubi chyba każdy, ale czasem dobrze jest sobie nieco ją urozmaicić... ;)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Wyrobić ciasto drożdżowe. Drożdże rozpuścić z cukrem, potem dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, odczekać kilka minut. Potem reszta składników i do wyrośnięcia. Dużą blachę wysmarować tłuszczem i przełożyć gotowe ciasto. Posmarować keczupem i rozłożyć plastry wędliny (u mnie polędwica sopocka), a następnie zetrzeć ser żółty na dużych oczkach. Jaja z miksować z przyprawami. Masę jajeczną przelać na pizzę, równo rozsmarować.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!