Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza upieczona z ciasta ziemniaczanego, przełożona smażonymi pieczarkami z cebulą i żółtym serem.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, pieczarkę i ser ścieramy na dużych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, wbijamy jajko,mieszamy.
Masę ziemniaczaną wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, do zarumienienia się placka.
W międzyczasie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki, drobno pokrojoną cebulkę, podczas smażenia doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Upieczony placek smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem.
Nakładamy warstwę usmażonych z cebulą pieczarek.
Całość przykrywamy plasterkami żółtego sera i zapiekamy 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!