Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza upieczona z ciasta ziemniaczanego, przełożona smażonymi pieczarkami z cebulą i żółtym serem.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2575
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2575
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2633
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, pieczarkę i ser ścieramy na dużych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, wbijamy jajko,mieszamy.
Masę ziemniaczaną wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, do zarumienienia się placka.
W międzyczasie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki, drobno pokrojoną cebulkę, podczas smażenia doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Upieczony placek smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem.
Nakładamy warstwę usmażonych z cebulą pieczarek.
Całość przykrywamy plasterkami żółtego sera i zapiekamy 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!