Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerinki bianco, białe pizzerinki, to pizzerinki bez sosu pomidorowego. Zamiast tego posmarowane są sosem śmietanowym. Dodatki możecie wybrać według swojego gustu. Co kto lubi. Pizzerinki są pyszne. Możecie je zrobić razem z dziećmi, na pewno będą zadowolone. To fajny sposób na spędzenie razem czasu.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 105
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4477
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 105
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4477
Składniki
Ciepłą wodę wlać do miski. Dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę, sól i wlać oliwę. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Gotowe ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 7 części. Następnie z każdej części uformować kulkę. Nakryć ściereczką i zostawić na 30-40 minut do napuszenia.
W czasie kiedy ciasto rośnie, zetrzeć ser na tarce, pokroić dodatki i przygotować sos. Do miseczki przełożyć śmietanę i ser. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Wyrośnięte kulki ciasta spłaszczyć i rozciągnąć na kształt koła. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem śmietanowym pozostawiając wolne brzegi. Na sos wyłożyć utarty ser, na ser dodatki.
Tak przygotowane pizzerinki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec około 20 minut.