Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16836
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 836
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16836
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 836
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23763
Składniki
Drożdze,ciepłe mleko,sól,cukier i połowę mąki mieszam i odstawiam do wyrośnięcia.Dodaję resztę mąkii znowu odstawiam.
Ser,pomidor,kiełbasę kroję w kostkę i mieszam razem.
Ciasto rozkladam na dużą deskę i rozciągam na placek w formie kwadratu.Można deskę posypać mąką żeby się ciasti nie przyklejało.
Wysypuję na ciasto pokrojone dodatki i zwijam i formie rolady.Kroję na krążki o grubości ok.2 cm. i rozkładam na blaszce.Smaruję roztrzepanym jajkiem i piekę ok.20 minut w 170 stopniach.