Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Drożdze,ciepłe mleko,sól,cukier i połowę mąki mieszam i odstawiam do wyrośnięcia.Dodaję resztę mąkii znowu odstawiam.
Ser,pomidor,kiełbasę kroję w kostkę i mieszam razem.
Ciasto rozkladam na dużą deskę i rozciągam na placek w formie kwadratu.Można deskę posypać mąką żeby się ciasti nie przyklejało.
Wysypuję na ciasto pokrojone dodatki i zwijam i formie rolady.Kroję na krążki o grubości ok.2 cm. i rozkładam na blaszce.Smaruję roztrzepanym jajkiem i piekę ok.20 minut w 170 stopniach.