Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, pulchne i delikatne w smaku placki, które mogą stanowić naprawdę fajną, słodką przekąskę ;) Polecam!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 477
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 477
Składniki
Żółtka zmiksować z serem i maślanką. Dodać cukier brązowy, mąkę, proszek do pieczenia i całość dokładnie połączyć.
Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Placki rosną w czasie smażenia, więc kładąc je na patelni należy o tym pamiętać i zostawić miejsce między nimi. Można podawać z dodatkiem musu owocowego. Smacznego!