Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, pulchne i delikatne w smaku placki, które mogą stanowić naprawdę fajną, słodką przekąskę ;) Polecam!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 93
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 93
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Żółtka zmiksować z serem i maślanką. Dodać cukier brązowy, mąkę, proszek do pieczenia i całość dokładnie połączyć.
Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Placki rosną w czasie smażenia, więc kładąc je na patelni należy o tym pamiętać i zostawić miejsce między nimi. Można podawać z dodatkiem musu owocowego. Smacznego!