Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne, pulchne i delikatne w smaku placki, które mogą stanowić naprawdę fajną, słodką przekąskę ;) Polecam!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2941
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2941
Składniki
Żółtka zmiksować z serem i maślanką. Dodać cukier brązowy, mąkę, proszek do pieczenia i całość dokładnie połączyć.
Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Placki rosną w czasie smażenia, więc kładąc je na patelni należy o tym pamiętać i zostawić miejsce między nimi. Można podawać z dodatkiem musu owocowego. Smacznego!