Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tyrzeba korzystać z darów jesieni następna dynia dopiero za rok
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Zetrzeć dynie jak na placki ziemniaczane dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek.Dodać jajko i stopniowo dosypywać mąkę(masa nie powinna być zbyt rzadka),przyprawić dosć sporo,wymieszać i odstawić masę na parę minut do odpoczęcia.Placki smarzyć na oleju na średnim ogniu na brązowy kolor.
Dodatki jak kto lubi ja jem z kwaśną śmietaną a w wersji obiadowej z gulaszem mięsno-warzywnym