Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,szybkie,słodko-kwaśne placuszki:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pociąć na ok półcentymetrowe plasterki. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijać mikserem z mąką dodając po trochu jogurt i miód oraz cynamon do smaku. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem a następnie dodać rabarbar i wymieszać łyżką. Na rozgrzany na patelni olej nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć z obydwóch stron na rumiano. Usmażone placuszki można posypać cukrem pudrem,polać odrobiną miodu lub syropu klonowego i przybrać listkami melisy lub mięty,smacznego:)