Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno wielu z was pamięta takie plastry ziemniaków, smażyło się je w domu na blachach pieca. Ja je smażyłam na ognisku na specjalnej blasze. Lubię takie mocno podsmażone. Polecam
blacha , nóż, miska, widelec
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w nie za grube plastry. Włożyć do miski, spryskać olejem, dodać przyprawy do kurczaka i wymieszać. Na rozgrzana blachę ułożyć plastry ziemniaków oprószyć jeszcze przyprawą i smażyć z jednej i z drugiej strony. ( po usmażeniu z jednej strony obrócić na drugą stronę). Może przypomniałam Wam smaki dzieciństwa , bo moim gościom tak.
Smażenie ziemniaków.
Ziemniaki gotowe do jedzenia.