Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno wielu z was pamięta takie plastry ziemniaków, smażyło się je w domu na blachach pieca. Ja je smażyłam na ognisku na specjalnej blasze. Lubię takie mocno podsmażone. Polecam
blacha , nóż, miska, widelec
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5757
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5757
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w nie za grube plastry. Włożyć do miski, spryskać olejem, dodać przyprawy do kurczaka i wymieszać. Na rozgrzana blachę ułożyć plastry ziemniaków oprószyć jeszcze przyprawą i smażyć z jednej i z drugiej strony. ( po usmażeniu z jednej strony obrócić na drugą stronę). Może przypomniałam Wam smaki dzieciństwa , bo moim gościom tak.
Smażenie ziemniaków.
Ziemniaki gotowe do jedzenia.